Werken aan minder bijstand

Wij zijn op dit moment, wij zijn PEC Zwolle United, gemeente Zwolle, Manpower en de BC Group, druk doende met het project ‘werken aan minder bijstand’ Doel hiervan is om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, door middel van het grote netwerk van voorgaande genoemden, weer een plek in de arbeidsmarkt te geven. Wij zijn de brug die twee oevers moet verbinden. Uiteraard kan de kandidaat ook zwemmend de andere oever bereiken. Echter de stroming is dusdanig dat het erg lastig is. De brug kan er voor zorgen dat de kandidaat recht kan oversteken. En we kunnen zeggen; het werkt!

Kandidaten beginnen met een speeddate. Kort kennismaken met elkaar. Wel in een, voor velen, inspirerende omgeving, het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle. Als de kandidaten ’s morgens binnendruppelen horen zij de bulderende kreten van de 1e selectie van PEC Zwolle door het stadion galmen. Zij trainen om de volgende wedstrijd weer sterk in het veld te staan. Onder leiding van de technische staf gaan zij vol aan de bak. De kandidaten gaan, onder leiding van afgevaardigden van Manpower en ons, BC Group, ook een strijd aan. Een strijd om een plek op de arbeidsmarkt.

Tijdens de speeddate leren we de kandidaat kort kennen. Geen ingewikkelde vragen als ‘op welke manier ben jij van meerwaarde voor een werkgever’ nee gewoon wie ben je, wat typeert je, waar kan je nog aan werken etc. Zo krijgen we een beeld van de kandidaat. Na deze bijeenkomst volgt een training ‘goed werknemerschap’. Tijdens deze training worden de kandidaten intensief begeleid en geholpen. Er wordt onder meer gekeken naar houding, gedrag en inzet. Maar ook krijgen ze aanwijzingen hoe hun eigen netwerk te gebruiken door o.a. de inzet van social media. Na de training met succes te hebben afgerond krijgen ze een certificaat van ‘goed werknemerschap’ Dit is voor de werkgevers een extra zekerheid. De kandidaat heeft aangetoond te beschikken over de houding, inzet en motivatie zoals het MKB dat graag ziet. Van Manpower krijgen ze workshops waarin onder andere een passieprofiel wordt opgesteld. Hierin staat onder andere wie de kandidaat is, wat hij/zij kan en waar de interesses liggen.

We doen het dus samen! Net als PEC Zwolle, niet alleen de 11 man op het veld maar iedereen erom heen bepaald het succes. Daar geloven we in en gaan we voor. De kandidaten die inmiddels zijn geweest zijn enorm enthousiast over deze manier van aanpak. En het werpt z’n vruchten af! En daar gaat het om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram