Het jaar voorbij, bijna

Het jaar voorbij

Ja nog heel even en het jaar 2013 is weer voorbij. Nou ja weer…..als het even niet mee zit lijkt alles langer te duren. Voor ons betekende het dat we zaken die we in januari 2013 hoopten af te ronden zijn nog steeds niet afgerond. Ach, ik weet het zijn slechts jaren op een mensen leven en als je er dan imiddels 50 op hebt zitten is alles relatief. Zo ook gebeurtenissen. Op het moment van plaatsvinden kan het van zodanige invloed zijn dat je er een hartverzakking van krijgt. Wanneer je terug kijkt is het makkelijker te plaatsen.  Wanneer je terug kijkt…….

Nou dat wil ik wel even doen. Als alle nieuwszenders het kunnen dan zou ik dat ook moeten kunnen. Begin gewoon iedere keer bij ons zelf en neem dan wat zaken door die in mijn ogen interessant waren.

Januari: voor ons dus niet zo tof en Ierland neemt het voorzitterschap over van Cyprus betreffende de Raad van bestuur van de Europeesche Unie.

Februari: had beter gekund in mijn ogen en paus Benedictus XVI treed af

Maart: druk maar gaat nog niet tof en paus Franciscus wordt geinstalleerd.

April: nog drukker maar schiet nog steeds niet op en we hebben de troonsopvolging in Nederland.

Nah wordt toch wel heel negatief zo. Inmiddels gewoon zin in het voorjaar. Zet ook gelijk een andere stemming. Mei is anders, je schrijft het anders, beleeft het anders en Bayern Munchen wint onder bezielende leiding van Robben de Champions League.

Juni en juli vliegen voorbij alsof het niets is. Het is zomer, op papier dan. In juni start de Tour en in juli stopt deze weer. Ondertussen hebben we aan het eind van de maand juli ook nog een officiele hittegolf.

Augustus, in Egypte roepen ze de noodtoestand uit. Iets wat bij ons al maanden aan de orde is.

September: Tokio krijgt de zomerspelen van 2020 toegespeeld door het IOC. En ik werk inmiddels bij HKC Hony en dat is erg positief.

Oktober: ik word 50. En het boek Gijp van Michel van Egmond over het leven van René van der Gijp wint de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek.

November: ik krijg een contract aangeboden van Johan Bleijenburg van HKC Hony mode. Fantastisch, onder de pannen bij de mooiste mannenmode winkel van Zwolle en omgeving. Ondertussen wordt de sperweruil hier in Zwolle gesignaleerd.

En nu? December: kerst 2013. Als ik nu een familie diner zou willen organiseren zouden er helaas heel veel mensen ontbreken. Velen omdat ze er eenvoudigweg niet meer zijn en dus moeilijk kunnen aanschuiven. Al zijn ze er in gedachten altijd bij. De stemmen en geluid van de messen, vorken op de borden ontbreekt. Ik mis soms de stem van mijn vader. Enorm! Dat is met geen pen te beschrijven.  Simpel een vraag stellen, zijn antwoord, wat ik toch weer naast me neerlegde omdat ik dacht alles beter te weten, (ja ik weet wat sommigen nu denkenJ) in mijn hoofd horend. Maar wel horend ‘doe het maar zo of zo jongien’ heerlijk. Melancholies op 2e kerstdag maar o zo waar.

We missen allemaal onze dierbaren rond deze dagen. Met de nadruk op ‘dierbaren’ Er zijn er, en die ervaring heb ik inmiddels, die zich wellicht ooit als ‘dierbaar’ in je kring heeft begeven maar zich hebben gedragen als ‘dierbarbaren’. Ik heb daar afscheid van genomen. Klaar mee! Ik ga voor eigen belang. En dat van mijn gezin! Rest? Komt zoals het komt en gaat zoals het gaat. Mocht je dit lezen als dierbare dan weet je wat ik bedoel. Mocht je dit lezen als ‘dierbarbaar’ weet je het ook.

Leren doe je door te luisteren en niet door te praten, oordelen en veroordelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram