Bloggen en ik, of jij

Bloggen en ik

Ja mensen het is zover; mijn eerst blog artikel op mijn eigen site www.nickbrouwer.nl Je verzint het niet! 47 jaar en eindelijk een eigen domein en proberend actief te gaan bloggen. Maar ja wat ga je de wereld vertellen dan? Dat zal wel heel divers worden. Zelf ben ik heel divers, het bloggen zal niet anders zijn.

Er wordt natuurlijk de wereld geblogd en de onderwerpen zijn talrijk. Ik zal me proberen te houden aan de regel ‘schoenmaker blijf bij je leest’ Alleen het lastige is dat ik nogal wat leesten heb in mijn schoenwinkel. Zo is er een leest voor Social Media, eentje voor carrière, eentje voor supermarkt nieuws  en natuurlijk eentje voor algemeen en divers. Laten ik maar beginnen met algemeen.

Algemeen

Over het algemeen is bloggen leuk. Althans dat is mijn mening. Wat bloggen is hoef ik hier natuurlijk niet te tikken (voor de nieuwsgierigen onder ons) het waarom is iets anders. Waarom bloggen wij? Daar heeft iedereen zijn of haar reden voor natuurlijk maar wat mij dan weer integreert zijn de uiteenlopende redenen. En er zijn er nogal wat! Blogt de een over een reis, blogt de ander over tips die leiden tot meer omzet op zakelijk gebied. En dan zit er nog heel veel tussen. Maar waarom? Waarom bloggen sommigen dat ze een moeilijke stoelgang hebben of dat ze hun moeder nog uit het bad moeten halen? Wat is de drijfveer en wat bezielt ons om in sommige gevallen onze ziel en zaligheid op het wereldwijde web te gooien?

Waarom?

Waarom zou je überhaupt gaan bloggen?  What’s in it for you? Een groot deel van de bloggers heeft vooraf niet nagedacht waarom te gaan bloggen. Ik ook niet de eerste keer dat ik het deed via Hyves. Ik vond het gewoon leuk om dingen, ervaringen en gevoelens te delen met anderen binnen mijn vrienden netwerk. Echter toen ik de eerste reacties binnen kreeg heb ik me wel afgevraagd waarom ik ‘iets’ deelde met de wereld buiten mijn voor-en achterdeur. Met name de verscheidenheid aan reacties zette mij tot nadenken. Waarom heb ik sommige dingen op het net gesmeten waarvan ik achteraf had kunnen weten dat het niet voor een ieder prettig leesvoer zou zijn? Nou mijn waarom was heel simpel; ik had iets te delen en wilde dat delen met meer mensen dan alleen mijn gezin. Vandaar! Even simpel als ongedacht. Nu denk ik echter wel na. Ik heb bijvoorbeeld nagedacht waarom ik dit met jullie wil delen. Ik wil jullie laten delen in mijn ervaringen en kennis. Delen dat is de grote gemene deler in deze. Dat is waarom! Delen van kennis, ervaringen en andere zaken zoals foto’s, muziek en video’s

Als je dan toch gaat delen.

Denk dan ook na over wie (en wat) je wilt bereiken. Breed publiek, niche, leeftijdsgenoten, branchegenoten of misschien wel lotgenoten. Wat wil je bereiken? Wil je heel veel lezers en bezoekers zodat je wellicht geld kan verdienen met je blog? Of heb je liever een select gezelschap van lezers en bezoekers die via hun interesse in jouw zaken ervaringen delen waar ook jij weer wat aan hebt.  Het kan natuurlijk allemaal. Ik kies in dit geval een breed publiek. De niche daar werk ik al aan (supermarktblog) leeftijdsgenoten doe ik niet aan en lotgenoten heb ik gelukkig niet. Bedenk bij het delen dat er ook zoiets als etiquette bestaat, al zou je dat soms niet zeggen, maar daarover later meer.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram