WVTTK

WVTTK, velen kennen deze afkorting wel. Voor diegene die het niet weten, Wat Verder Ter Tafel Komt. Vaak gebruikt bij vergaderingen etc. Ik gebruik hem in een iets andere context. Gewoon omdat mij van alles door het hoofd schoot afgelopen week. Sinterklaas, het overlijden van Paul Walker vorige weekend, Kerst, het overlijden van Mandela en dat zijn maar een paar zaken die de revue passeerden. Sinterklaas de hause rond de zwarte pieten. Wat een poehef om niks. Overigens ben ik al geruime tijd van mening dat zaken die nu eenmaal zo zijn niet over de rug van onze kinderen beslecht moeten worden. En daar waar de wereld zich druk maakt over ‘onze’ zwarte piet, verlaat aan de andere kant van de oceaan Paul Walker, op een noodlottige manier, die zelfde wereld. Een gevierd acteur die voor velen een voorbeeld was. De betrekkelijkheid der dingen. Weet niet hoe vaak ik het al heb aangehaald.

Maar het leven gaat gewoon door, dat is ook al vaker gememoreerd. Dus op 5 december zijn mijn gedachten al bij Kerst. Welke kleur krijgt de boom, is het allemaal compleet, doen we weer een tafereeltje of doen we het niet. Best wel dilemma’s. Maar dan hoor je ineens dat Nelson Mandela is overleden. Een voormalig wereldleider van niveau. ┬áIn de respectabele leeftijd van 95 weliswaar maar toch? Hoeveel dilemma’s heeft hij gehad in de ‘slechts’ 69 in vrije jaren? Ik hoef hier geen pleidooi te houden om wie en wat hij was of wat hij heeft betekent. Maar het zet zaken wel in een ander perspectief.

Een mens als Nelson Mandela stond voor iets wat er echt toe deed/nog doet! En dan valt het geneuzel over zwarte piet toch echt in het niet. Of …………..is het geen toeval dat veel Zuid-Afrikaanse achternamen Nederlands klinken en zijn? Mmmmmm toch maar niet te diep over nadenken.

Mocht ik voor de kerst niet terug zijn in mijn blog modus dan wens ik jullie bij deze fijne dagen toe. Oh ja en zoals Frank Boeijen al zong, denk niet zwart-wit maar in de kleur van je hart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram