Verjaardag, verjaren, ouder worden….

Een blogje voor mijn vrouw! Zij is vandaag jarig en ik mag daar al heel lang getuige van zijn, en wil daar natuurlijk nog heel lang getuige van blijven zijn. Alleen is het jarig worden/zijn de laatste jaren voor haar niet meer zo’n feest. Ze vindt het onzin om het te vieren, laat staan een feestje te geven ter ere van! Overigens schijnt dit ook bij andere vrouwen van ongeveer hetzelfde bouwjaar een niet onbekend fenomeen te zijn.

Goed mijn allesie is dus vandaag aan het verjaren. Als je dan leest welke woorden er gekoppeld zijn aan verjaren dan wordt het ook een stuk minder leuk om te vieren. Immers de verschillende varianten;
1) Al vierend ongeldig worden 2) Ongeldig worden 3) Ouder worden 4) Verbomen 5) Verlopen 6) Verouderen 7) Vervallen 8) Voorbijgaan. Om er maar eens een paar te noemen. Ik ben er van overtuigd dat een aantal van deze andere woorden voor verjaren een nog grotere impact hebben dan het woord verjaren zelf.  Daar wordt je toch ook niet vrolijk van. Veel beter is het mijn inziens om je geboortedag te vieren. Dat is het tenslotte ook! Bij onze oosterburen noemen ze het ook gewoon zo en in Engeland ook en weet ik veel waar nog meer!

Dus dat doen we vanaf vandaag vrouwlief! Je geboortedag vieren. Want zonder jou geboorte waren we elkaar nooit tegengekomen= reden om te vieren, hadden we niet 2 geweldige zoons gehad=reden om te vieren en was ik niet al meer dan 25 jaar stapelgek op je geweest= reden om te vieren! Dus niks geen verjaardag, verjaren en wat dies meer zij, vieren die geboortedag. Jouw geboortedag heeft zoveel goeds voortgebracht dat het altijd een reden is om te vieren.

Schat van harte met je geboorte dag!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram