Ambitie/eerzucht/streven

Rob Wagenaar bespreekt het stuk van 28 april jl. op NU.nl hieronder mijn reactie.

 

Zoals ik al heel in het kort aangaf via mijn eigen blog ben ik het niet eens met deze stelling. Uiteraard heeft Rob Wagenaar gelijk als het gaat om de alinea ‘terug naar de studie’

De waaromvraag is echter al ten dele beantwoord. ZZP’ers worden in sommige gevallen gedwongen en in andere gevallen aangedrongen de status aan te nemen. Wat met zich meebrengt dat men in zeer veel gevallen het beroep blijft uitoefenen wat men daarvoor ook al deed alleen nu voor zich zelf.

Het ontbreekt ons in Nederland niet aan talenten die met veel passie een droom proberen te verwezenlijken. We dromen nu eenmaal allemaal anders. Voor de één is het een droom om dat te doen wat hij/zij wil in ‘vrijheid’ voor de andere de grootste te zijn in zijn/haar branche.

Ambitie/eerzucht/streven is voor een ieder anders. Vraag eens aan ondernemers wat de reden is geweest waarom ze ondernemer zijn geworden. Daar ligt het antwoord.

Ik ben er van overtuigd dat vele ondernemers best willen groeien maar dat de angst voor het onbekende, het uit handen geven van je ‘ding’, de regelgeving etc. ze ervan weerhoud dit ook door te zetten.

Daarnaast is het ook een talent om te weten wat je wel en niet wil en wat je wel en niet kan. Blijkbaar zijn wij Nederlanders daarin zeer getalenteerd.

Is ook te lezen op B2Bcontact.nl

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram